yggdrasil

Mistik ve Kudretli Viking Tılsımları

Yeryüzünde vakıf olduğumuz tarihin en mistik ve en görkemli topluluklarından olan antik iskandinavlar eski dilde korsan anlamına gelen vikingler adıyla anılır. Bu kadim topluma göre hayat dünyanın merkezinde yer alan ve bir ucu cennete diğer ucu cehenneme kadar uzanan kutsal ağaç Yddgrasil ile başlar. İnandıkları tanrıları da kendileri gibi ölümlü olarak tasvir eden vikingler için nihai tek amaç Tanrı Kral Odinle beraber her gün cenk edip ziyafet eden "ölüler salonu" yani Vallaha'nın görkemli kapılarına gidebilmektir. Bir Viking sadece bir savaş alanında cenk ederken ölürse Valhala'ya Odin'in yardımcıları genç ve güzel bakire savaşçılar Valkürlerin eşliğinde girebilir. Böylesi bir inançla yaşayan vikingler tarihleri boyunca yaşadıkları tüm zorlukları atlatmak hayatta kalmak ya da onurlarıyla ölüp valhalaya gidebilmek için tanrılarının onlara bahşettikleri tılsımları kullandılar. Kimi zaman vücutlarına kimi zaman silahlarına, kıyafetlerine ya da takılarına bu tılsımları işleyerek ihtiyaç  duydukları gücü, kudreti, şansı tanrılarından istediler. Herhangi bir dine inanın ya da inanmayın böylesi mistik bir toplumun saf inancıyla şekillenen ve yüzyıllar boyunca uğruna yaşadıkları amaçları yerine getirirken bel bağladıkları bu tılsımlar hala bu topraklarda hüküm sürmekte. Ben de var olduğu yüzyıllar boyunca ulvi sonlarına kendilerini hazırlamak için her şeylerini ortaya koyan bu toplumun saf inançları ve arzularıyla şekillenen bu tılsımları sahiplerine vaad ettiği gücü, bilgeliği, iyi şansı ve kudreti getirmesi için yarattığım eserlere işliyorum.

Yggdrasil - Kader Ağacı

Vikingler için yaşamın başlangıcı olan yaşam ağacı aynı zamanda koşulsuz olarak kadere inanan bu toplum için zaman algısını da temsil eder. Bu ağacı simgeleyen tılsım vikinglere, mutlu ve şanlı bir hayat getirmesi için kullanılırdı.

Vegvisir

Büyülü bir pusula olan vegvisir vikinglere denizde ve karada doğru yolu bulup katıldıkları savaşlardan geri dönebilmesi için bahşedilmişti. Bu büyülü pusulayı tasvir eden tılsım, ait olduğu varlığı korumak, tüm zor şartlarda ona doğru yolu göstermek için var oldu.

Helm Of Awe

Bu sihirli sembol bilinen viking tarihindeki en güçlü ve en gizemli semboldür. Vikingler savaşa başlamadan önce bu sembolü alınlarına kendi kanlarıyla çizerek tanrılarından güç, kudret ve mutlak başarı talep etmişlerdir. Bu tılsım ait olduğu insana güç getirerek girdiği zorlu süreçlerde ne pahasına olursa olsun onu ayakta tutmak için var olmuş.  
Bloga dön