9bde6c05-c792-4c3b-a4cc-8b8e47af08a1

Zultanite (Sultanite)

SULTANİTE
Sultanite’ın eşsiz güzelliği muhtelif renklerinde; güneşli yeşil alanların altında yanıp sönen sarı renklerden, geleneksel iç mekan aydınlatmasında zengin şampanyalara ve mum ışığında ahududu tonlarına kadar değişen farklı renkler yer alıyor.
Tüm standart değerli taşların yüzde 90'ı sadece kırmızı, yeşil veya mavi.
Sultanite benzersiz ve sınırsız bir alternatif olarak öne çıkıyor.
Renk değişimi, tüm renk değiştiren değerli taşları eşsiz kılar.
Alexandrite, bazı Granat ve Safirler ışığın gücüne göre renk değiştirir.
Diğer renk değiştiren değerli taşların aksine, Sultanite’ın renk değişimi iki temel renkle sınırlı değildir. Aynı Sultanite,  kanarya sarı, konyak pembesi, zencefil, kivi yeşili, ahududu pembesi, zengin şampanya ve adaçayı yeşili kıvılcımları sergileyebilir.
Sultanite’ın en eşsiz özelliklerinden biri, en iyi renk değişikliklerinin koyu tonlara bağlı olmamasıdır.
Tüm taşlar gibi, Sultanite ne kadar büyükse, renk değişimi ve renk yoğunluğu o kadar fazla olur.
Diğer renk değiştiren değerli taşlarla karşılaştırıldığında, Sultanite’ın ışık hassasiyeti çok daha çekici ve inceliklidir.
Sonuç olarak karışık aydınlatmada diğer renk değiştiren değerli taşlara göre çok daha iyi olan Sultanite , renklerinin doğasıyla daha geniş çeşitlilik, moda, kişilik ve stillere uyum sağlar.
Dünyada sadece ülkemizde bulunan Sultanite (Zultanite) Anadolu Dağlarında deniz seviyesinden 4.000 metre yükseklikte çıkarılıyor.
Sultan taşı olarak adlandırılıyor. Tabi taşın madencilik ve işlemesini biz yapmıyoruz. Bizim topraklarımızdan çıkarılan bu taş Tayland'lı bir şirketin tüm isim haklarıyla birlikte satın aldığı ve "Osmanlı'nın Sultan Taşı" olarak dünyaya pazarlanıyor.
Taş çok kırılgan olduğundan madencilik ve işlemeciliği çok zor oluyor. Çıkarılan yüzeyin yalnızca yüzde 10-15'ini mücevher için kullanabiliyoruz. Geri kalanı taşı işlerken ve çıkarılırken kırılıyorlar.
Taş renk değiştirdiği gibi duygu dünyanızda da negatif etkileri değiştirmeye çalışıyor. Sizin enerjinize göre şekil alıp size uyum sağlıyor. Her kadın Sultanite ile yapılan bir parçaya sahip olmalıdır deniyor. Renk uyumu ve ruhunuza hitap eden saklanamaz güzelliği kaçınılmaz.
Gündüz yorgunluğundan akşam kıyafetlerine kadar, Sultanite'ın toprak tonları gündelik hayatınızda aşırı stresli hissettiğiniz zamanlarda size yardımcı olacaktır.
Ancak değişen renkleri ile gün ışığı ve davetlerinizede spot ışıkların altında ortama uyum sağlayacaktır.
1980'lerin ortalarında ülkemizde küçük ölçekli madenciler tarafından elle işlenen Sultanite, Yabancı iş adamlarının bu iyi layığıyla yapmasıyla birlikte 2006'dan beri sadece ticari üretimde bulunuyor.
Muğla'nın Milas ilçesine en yakın köyden bile epey uzakta elektrik ve su bulunmayan yerlerde çıkarılıyor.
Bloga dön